Waarom geef ik verbindings workshops ?
Verbinding maken met iemand door middel van oogcontact en aanraking is niet alleen fijn het verlaagt stress en verhoogt het geluksgevoel het is dus heel gezond. Het is tevens een manier om jezelf beter te leren kennen en je grenzen en verlangens duidelijk te maken. in deze tijd waar sociale media een balangrijk deel van ons dagelijkse leven is geworden groeit de behoefte naar aanraking. We hebben allemaal de behoefte om liefdevol aangeraakt te worden. Knuffelen en aanraking heeft een lading gekregen die onterecht is. Je kunt met iemand knuffelen of aangeraakt worden zonder dat het sexueel gericht is. Door deel te nemen aan een knuffelworkshop kun je op een speelse, bewuste en liefdevolle manier de ander in liefde ontmoeten zonder dat je een relatie met die persoon hebt.
Mijn eigen ervaring
Ik weet het nog goed, de allereerste keer dat iemand mij vroeg om mee te gaan naar een knuffelworkshop. Mijn eerste reactie was: moet ik daarvoor naar een knuffelworkshop knuffelen kan toch iedereen?
Toch was ik nieuwsgierig genoeg om mee te gaan. Om verschillende redenen had ik moeite met aanraking want ik kon mijn grenzen niet aangeven en in het dagelijkse leven belemmerde mij dat enorm. Als ik mezelf niet kon vertrouwen, niet eens wist wat mijn grenzen waren, hoe kon ik dan goed voor mezelf zorgen? Tijdens de knuffelworkshops leerde ik mijn eigen grenzen kennen en leerde ik die ook steeds beter te bewaken en aan te geven. Ook had ik een laag zelfbeeld maar tijdens de workshops mocht ik er zijn en werd ik ook echt gezien. Omdat het mij zoveel heeft gebracht wilde ik ook soortgelijke workshops gaan geven, toen ik een bericht zag dat er nieuwe mensen werden opgeleid riep mijn hart daarom ook heel hard ja. Samen met een paar medecursisten hebben wij een naam bedacht die wij veel passender vinden bij deze workshop namelijk: verbindingsworkshop.
Wat houdt een verbindingsworkshop in?
Tijdens een verbindingsworkshop ga je vanuit verbinding met jezelf langzaam in verbinding met de ander. Ontdekkend, speels, ontspannen al dansend. De workshop begint altijd met een meditatie zodat je eerst rustig kan landen in jezelf. Want vanuit een goede verbinding met jezelf kun je op een veilige manier contact leggen met de ander. Ik neem je mee op een reis van verbinding, zachte aanrakingen, ontmoetingen, geven en ontvangen , zien en gezien worden, langzaam opbouwend naar steeds dieper contact met de ander. Ik bied jullie een warm bad waarin je je heerlijk kunt onderdompelen in liefdevolle aandacht en aanrakingen.
Veiligheid
Veiligheid staat bij mij heel erg hoog in het vaandel, want ik vind het heel belangrijk dat jij je veilig voelt. Ik nodig je daarom ook uit heel goed voor jezelf te zorgen door regelmatig terug te keren naar jouw eigen bron om goed jouw grenzen te kunnen voelen en aan te geven.
We blijven om die reden uit de sexualiteit, er wordt niet onder kleding gestreeld, kleding blijft altijd aan en er wordt ook niet gezoend. Mijn assistenten zullen de veiligheid mee bewaken.
Wist je dit al ?
- Het is aan te raden om gemakkelijke kleding aan te trekken. Die los zitten bijv een joggingbroek i.p.v. een spijkerbroek. Uiteraard is het belangrijk dat je kleding aantrekt waar jij je gemakkelijk in voelt.
- Er wordt gezorgd voor thee en versnaperingen
- Een verbindingsworkshop duurt gemiddeld 2 en ½ uur.
- Ik heb in september de training gevolgd tot facilitator bij Wilrieke Sophia.
- Ik heb mijn opleiding afgerond met een certificaat.